Ασημακοπoύλου Παναγιώτα

Ωτορινολαρυγγολόγος (ΩΡΛ)
Χειρουργός κεφαλής και τραχήλου

Υαλουρονικό Οξύ

Hyaluronic

Τι είναι το υαλουρονικό οξύ

Το υαλουρονικό οξύ είναι ένας πολυσακχαρίτης, φυσικό συστατικό του κολλαγόνου του δέρματος, το οποίο προσδίδει ελαστικότητα στους ιστούς και έχει την ιδιότητα να συγκρατεί μόρια νερού, δίδοντας όγκο και υγρασία στο δέρμα. Μειώνεται σταδιακά με την πρόοδο της ηλικίας, με αποτέλεσμα τη δημιουργία ρινοπαρειακών πτυχών και πτυχών πικρίας γύρω από το στόμα. Το ενέσιμο υαλουρονικό οξύ είναι μια διάφανη γέλη, που χρησιμοποιείται ως εμφύτευμα-filler (υλικό πληρώσεως) και ενίεται μέσω μιας πολύ λεπτής βελόνης στη βάση της ρυτίδας για να γεμίσουμε το έλλειμμα ή να εξαλείψουμε ή να απαλύνουμε το βάθος της ρυτίδας.

Πού εφαρμόζεται-Παρενέργειες

Χρησιμοποιείται για τη διόρθωση των ρυτίδων γήρανσης των ρινοπαρειακών πτυχών,  της γωνίας του στόματος και των ρυτίδων του γέλιου. Μετά την έγχυση του ενέσιμου υαλουρονικού οξέος στο δέρμα, τα μικρο-σωματίδια της γέλης του υαλουρονικού οξέος απορροφώνται με αργό ρυθμό από τον οργανισμό και καθώς διασπώνται τη θέση τους την παίρνουν μόρια νερού. Τελικά η γέλη διασπάται πλήρως και απορροφάται χωρίς να αφήσει κατάλοιπα. Μπορεί να εμφανιστεί μικρός ερεθισμός και οίδημα στην περιοχή της έγχυσης λόγω των ενέσεων, τα οποία όμως υποχωρούν σε 24-48 ώρες.

Διάρκεια αποτελεσμάτων

Η έγχυση του υαλουρονικού στην περιοχή γίνεται στο δέρμα, έχει άμεσα αποτελέσματα και διαρκεί από 8-12 μήνες. Ενδείκνυται στις ηλικίες 40-70 ετών για την αντιμετώπιση των μόνιμων ρυτίδων. Το υαλουρονικό οξύ που χρησιμοποιείται στις θεραπείες είναι ένα υλικό σχεδόν όμοιο με το μόριο που υπάρχει φυσικά στους ιστούς, γι’ αυτό και η εφαρμογή του θεωρείται απόλυτα ασφαλής.

doctoranytime award
Στοιχεία επικοινωνίας
  28210 64122
    698 316 34 31
  info@orlchania.gr
  Αριστοτέλους 39
Κουνουπιδιανά, Ακρωτήρι
Χανιά ΤΚ: 73 100
Το Ιατρείο είναι συμβεβλημένο με τα ταμεία Ενόπλων Δυνάμεων (Στρατός Ξηράς, Πολεμικό Ναυτικό, Πολεμική Αεροπορία και Λιμενικό Σώμα) ΥΠ.ΕΘ.Α.
ΥΠΕΘΑ
Το Ιατρείο είναι συμβεβλημένο με τη Διεύθυνση Μεταφορών και Επικοινωνιών Π.Ε. Χανίων για την ιατρική εξέταση των οδηγών για χορήγηση ή ανανέωση άδειας οδήγησης
Οδηγός
Μειωμένες τιμές 25% σε φοιτητές σχολών του νομού Χανίων.
Φοιτητές
Business Card