Ασημακοπoύλου Παναγιώτα

Ωτορινολαρυγγολόγος (ΩΡΛ)
Χειρουργός κεφαλής και τραχήλου

ΒΟΤΟΧ

Βοτουλινικής Τοξίνη

Ρυτίδες προσώπου

Οι ρυτίδες του προσώπου διακρίνονται σε 2 κατηγορίες: 1)τις στατικές ρυτίδες και 2)τις δυναμικές ρυτίδες ή ρυτίδες έκφρασης. Οι στατικές ρυτίδες είναι οι ρυτίδες που σχηματίζονται στο πρόσωπο όταν βρίσκεται σε κατάσταση ηρεμίας ενώ οι δυναμικές ρυτίδες είναι αυτές που δημιουργούνται όταν το πρόσωπο εκφράζεται. Οι δυναμικές ρυτίδες με την πάροδο του χρόνου μετατρέπονται σε στατικές.

Τι είναι το ΒΟΤΟΧ – Πού εφαρμόζεται

Το Botox αποτελεί εμπορική ονομασία σκευάσματος Βοτουλινικής Τοξίνης και πολλοί θεωρούν ότι η θεραπεία ονομάζεται έτσι αλλά δεν είναι αλήθεια αυτό. Η Βοτουλινική Τοξίνη τύπου Α που παράγεται από το βακτήριο Clostridium  Botulinum, είναι μια νευροτοξίνη – πρωτεΐνη που εγχύεται στους μύες του άνω τριτημορίου του προσώπου, προκαλώντας προσωρινό περιορισμό της ακούσιας λειτουργίας τους, με αποτέλεσμα την αντιμετώπιση των ρυτίδων έκφρασης και των στατικών ρυτίδων στις περιοχές του μετώπου (ρυτίδες απορίας-έκπληξης), του μεσόφρυου (ρυτίδες θυμού) και στις εξωτερικές γωνίες των ματιών ( πόδι της χήνας). Έτσι αν στο πρόσωπο δεν έχουν ακόμη σχηματισθεί οι στατικές ρυτίδες, με την ακινητοποίηση των μυών που είναι υπεύθυνοι για τη δημιουργία τους επιτυγχάνεται η πλήρης αποφυγή τους. Στην περίπτωση που οι στατικές ρυτίδες έχουν ήδη σχηματισθεί, η δράση του Βotox οδηγεί στη σταδιακή λείανση και τη μείωση του βάθους τους. Συμπερασματικά το Botox λειτουργεί ως μέτρο πρόληψης της γήρανσης και δρα ανασταλτικά στη μονιμοποίηση των εκφραστικών ρυτίδων.

Διαδικασία εφαρμογής – Παρενέργειες

Η διόρθωση των ρυτίδων με το Βotox είναι μια ασφαλής, εύκολη και ανώδυνη διαδικασία,  εφαρμόζεται  με μικρές ενδομυϊκές ενέσεις στους μύες που θέλουμε να αδρανοποιήσουμε και ο ασθενής μπορεί να επιστρέψει άμεσα στις καθημερινές του δραστηριότητες.  Ενδείκνυται σε κάθε ηλικία και συγκεκριμένα 30-70 ετών. Το αποτέλεσμα αρχίζει να φαίνεται μετά τις 3 ημέρες και ολοκληρώνεται περίπου την 15η ημέρα όποτε και γίνεται η επαναληπτική συνεδρία. Παρενέργειες του Botox είναι τυχόν μελανιές (εκχυμώσεις) στο σημείο της έγχυσης, που υποχωρούν σε λίγες ημέρες.

Πόσο διαρκούν τα αποτελέσματα

Η διάρκεια του Botox είναι 4-6 μήνες με σταδιακή επανάκτηση της λειτουργικότητας των μυών. Αυτό που είναι καλό να γνωρίζει κανείς, είναι πως όταν κάνει Botox μια φορά και δεν το επαναλάβει, η απάλυνση των ρυτίδων και η βελτιωμένη όψη του προσώπου θα διαρκέσει μερικούς μήνες και στη συνέχεια το πρόσωπο θα επανέλθει στην αρχική κατάσταση. Αν επιθυμεί πιο μόνιμα αποτελέσματα θα πρέπει να επαναλαμβάνει την θεραπεία δυο με τρεις φορές τον χρόνο.

doctoranytime award
Στοιχεία επικοινωνίας
  28210 64122
    698 316 34 31
  info@orlchania.gr
  Αριστοτέλους 39
Κουνουπιδιανά, Ακρωτήρι
Χανιά ΤΚ: 73 100
Το Ιατρείο είναι συμβεβλημένο με τα ταμεία Ενόπλων Δυνάμεων (Στρατός Ξηράς, Πολεμικό Ναυτικό, Πολεμική Αεροπορία και Λιμενικό Σώμα) ΥΠ.ΕΘ.Α.
ΥΠΕΘΑ
Το Ιατρείο είναι συμβεβλημένο με τη Διεύθυνση Μεταφορών και Επικοινωνιών Π.Ε. Χανίων για την ιατρική εξέταση των οδηγών για χορήγηση ή ανανέωση άδειας οδήγησης
Οδηγός
Μειωμένες τιμές 25% σε φοιτητές σχολών του νομού Χανίων.
Φοιτητές
Business Card